Një grua e zgjuar ndikon pozitivisht në shëndetin e mashkullit

Prishtinë | 12 Maj 2018 | 23:10 | Nga

Nga një studim i fundit ka rezultuar se një grua e zgjuar ka ndikim pozitiv në shëndetin e një mashkulli. Ky opinion është konfirmuar nga ekspertët nga Suedia. Eksperimenti përfshiu 1.5 milion çifte. Rezultatet e studimit bënë të mundur të kuptohej ndikimi i edukimit të një gruaje në shëndetin e bashkëshortit të saj. Në të njëjtën kohë, inteligjenca e mashkullit nuk ka efekt të ngjashëm.

Sipas kërkuesve, këto rezultate janë për faktin se gruaja shpeshherë merr vendime të rëndësishme për sa i përket stilit të jetesës së familjes, veçanërisht kur bëhet një dietë. Si rrjedhojë, cilësia e vendimmarrjes varet se sa edukim ka bashkëshortja. Shumë gjëra varen nga njohuritë e saj. Edhe mashkulli është një figurë kyçe në familje, pasi shpeshherë atij i duhet të interpretojë rolin e financierit kryesor të familjes.

Sasia e fitimeve influencon kushtet e jetesës dhe cilësinë e produkteve ushqimore. Gjithashtu influencon pyetjen se sa shpesh familja mund të pushojë. Këto faktorë janë shumë të rëndësishëm për shëndetin. Faktet e sipërpërmendura i çojnë shkencëtarët në një përfundim se një mashkull, nëse martohet me një femër të zgjuar, jeton më gjatë dhe ka jetë shumë më të shëndetshme.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme