Mushkolaj: Kurti është treguar supermashtrues për bashkimin me Shqipërinë

Prishtinë | 28 Nën 2023 | 21:30 | Nga Ekonomia Online

Njohësi i çështjeve politike, Imer Mushkolaj, ka thënë se kryeministri, Albin Kurti, është treguar “supermashtrues” sa u përket “ideve” për bashkimin me Shqipërinë.

Duke listuar faktet, Mushkolaj ka theksuar se prej fillimit janë ditur këto fakte se kjo nuk mund të bëhet, porse Kurti e ka përdorur për qëllime elektorale, shkruan Dukagjini.

“Sidomos ai i vitet 2012 (intervista e Kurtit) kur na flet se qysh ka me u bashku me Shqipërinë, e ndërkohë kur vjen në pushtet po na tregon se kjo jo është pengesë për integrime, ne s’po mundeshim me u intregu në BE. Jo se na e pasmi një Kushtetutë që s’po e lejon, a jo se neni 1.1 është në kundërshtimin me 1.3, jo se nuk paskemi ligj për referendum”.

“D.m.th. Albin Kurti është treguar super mashtrues prej fillimit, në pjesë e bashkimit më Shqipërisë. Për shkak se qysh atëherë, sikurse edhe sot e din që këto prova janë të njofta botërisht dhe ne të gjithë i dimë, natyrisht zoti Kurti ka lujtë me këtë kartë për qëllime elektorale. Pavarësisht se unë nuk besoj se qytetarët e Kosovës e kanë votu në masë të madhe për këtë premtim, pavarësisht se tingëllon bukur”, ka thënë Mushkolaj.

Të ngjashme