Përsëri dështon seanca ndaj Azem Sylës

Prishtinë | 12 Mar 2019 | 11:21 | Nga Ekonomia Online

Sërish ka dështuar gjykimi ndaj tij, ish-deputetit të PDK-së, Azem Syla dhe të tjerëve, të cilët akuzohen për vepra të ndryshme penale që lidhen me krimin e organizuar, në gjykimin që njihet si rasti “Toka”.

Shkak për mos mbajtjen e seancës që ishte paraparë për të martën në Gjykatën Themelore në Prishtinë, ka qenë mungesa e të akuzuarve Shaban Syla, Shpresim Uka, Fahredin Gashi dhe Lubisha Vojoviq.

Sipas kryetarit të trupit gjykues, gjykatësit Beqir Kalludra, për këta të akuzuar gjykata ka anuluar urdhëresën për sjellje nga qendra e paraburgimit, për faktin se gjykata është informuar ditën e djeshme nga qendra e paraburgimit në Mitrovicë, se i akuzuari Lubisha Vujoviq, gjendet i shtrirë në spitalin e Mitrovicës dhe sipas kësaj informate pritet t’i nënshtrohet një operacioni.

Në këtë seancë, ka munguar edhe e akuzuara Shqipe Maxhuni, për të cilën sipas gjykatësit Kalludra, gjykata është informuar nga mbrojtësi i saj, avokati Arianit Koci, se ajo ka probleme shëndetësore.

Për shkak të këtyre mungesa kjo seancë është shtyrë për 16 maj 2019, nga ora 09:00, raporton “Betimi për Drejtësi”..

Ky shqyrtim nga fillimi i gjykimit është karakterizuar me zvarritje, në masën më të madhe, në kohën që gjykohej nga gjykatësit e EULEX-it.

Më 12,13 dhe 15 dhjetor të vitit 2016, ishte mbajtur seanca fillestare, në të cilin Azem Syla dhe të tjerët ishin deklaruar të pafajshëm për veprat penale me të cilat ngarkohen.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme