Qeveria u mundëson serbëve t’i konvertojnë patentë shoferët në ato të Republikës së Kosovës, Kurti jep detaje

Prishtinë | 07 Maj 2024 | 16:45 | Nga Ekonomia Online

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, ka njoftuar se qeveria ka marrë vendim që t’u mundësojë qytetarëve konvertimin e patentë shoferëve të lëshuara nga institucionet ilegale serbe në Kosovë, në ato të Republikës së Kosovës.

Kurti e bëri të ditur këtë përmes një video-adresimi në gjuhën serbe, ndaj qytetarëve të komunitetit serb.

“Qeveria jonë ka nxjerrë një vendim që mundëson konvertimin e patentë shoferëve të lëshuar nga institucionet ilegale serbe në Kosovë në ato të lëshuara nga institucionet e Republikës së Kosovës. Procesi është i thjeshtë dhe i drejtpërdrejtë, duke nxitur kohezionin në jetën e përditshme” ka shkruar Kurti.

Ky është prononcimi i plotë i tij:

Të ngjashme