Simptomat e problemeve të veshkave

Prishtinë | 09 Mar 2023 | 21:33 | Nga Ekonomia Online

Patologjitë e veshkave mund të shkaktojnë një sërë simptomash. Më të zakonshmet përfshijnë:

• probleme me gjumin
• lodhje
• pamundësi për t’u përqendruar
• lëkurë të thatë dhe kruarje
• shtim ose pakësim të urinimit
• gjak në urinë
• urinë me shkumë
• rrathë rreth syve
• ënjtje të këmbëve ose kyçeve
• ulje të oreksit
• dhembje muskulore

Nëse keni ndonjë nga këto simptoma, kontaktoni menjëherë mjekun. Në varësi të tyre, mjeku do të kërkojë kryerjen e disa ekzaminimeve të domosdoshme për të përcaktuar diagnozën.

Këshilla për veshka të shëndetshme:

  • Shmangni përdorimin e tepruar të kripës
  • Shmangni ushqimet e përpunuara
  • Konsumoni fruta dhe perime të freskëta
  • Kryeni aktivitet fizik të rregullt
  • Pini sa më shumë ujë

Njihuni me faktorët e rrezikut

Kryeni rregullisht kontrolle të veshkave nëse:

  • Jeni me diabet
  • Jeni obez
  • Keni probleme me hipertensionin
  • Keni histori familjare të problemeve me veshkat

(spitaliamerikan.com)

Të ngjashme