McGregori tregon 4 arsyet pse humbi ndaj Khabibit

Prishtinë | 23 Tet 2018 | 09:05 | Nga Ekonomia Online

Conor Mcgregor e ka renditur humbjen e tij ndaj Khabib Nurmagomedov në katër pika.

Irlandezi e pësoi ndaj rusit në duelin që u mbajt në Las Vegas në kuadër të UFC 229, duke sjellë 4 rundet shkurtazi dhe gabimet e tij:

Mendime për luftën time të fundit:

Raundi 1. Unë besoj nga një pikëpamje sportive, raundi 1 ishte i tij. Pozita e lartë kundër pengesës. Përparimi i pozicionit zero ose dëmtimi i shkaktuar. Por pozita e lartë, përcjell “lajmi.net”.

Nga pikëpamja e luftës raundi i parë ishte i imi.

Gjuajtjet aktuale dhe një gatishmëri për t’u angazhuar. E drejta u largua herët. Gjunjët në kokë në gjuajtjet e ulëta. Bërryla në çdo pjesë dhe të gjitha të lidhura me skenarët. Kundërshtari vetëm duke mbajtur këmbët kundër pengesës për pothuajse të gjithë raundin.

Raundi 2. Ai vrapon rreth kafazit para se të bekohej me një gjuatje të djathtë që ndryshoi rrjedhën e raundit dhe luftën.

Ishte një goditje e bukur.

Pas goditjes unë u tërhoqa përsëri për t’u angazhuar në çast, por përsëri ai izhytur për tu shkëputur. Ky është sport dhe kjo ishte një lëvizje e mençur që çoi në një raund dominant, kështu që nuk ka problem. Po luhet mirë.

Nëse qëndroj i ndezur dhe të jap vendosmërinë e tij edhe pak më shumë respekt, ajo dora e djathtë nuk afrohet kurrë dhe tani po flasim krejt ndryshe.

I dhashë të drejtën e tij duke mos luftuar aspak në përgatitje. Asnjë specifik nuk qëndron më në këmbë, përcjell “lajmi.net”.

Sulmuar vetëm me kapjet / luftimet.

Kjo nuk do të ndodhë përsëri.

Unë gjithashtu i dhashë sulmet e mija duke mos u marrë parasysh. Për mbrojtje me mendje.

Mësimet.

Mos dëgjo askënd, pos vetes në setin tuaj të aftësive.

Ju jeni zoteri i universit tuaj.

Unë jam mjeshtri i kësaj.

Duhet t’i marr këshillat e mija.

Round 3. Pas raundit më të keq të karrierës sime luftarake, unë kthehem dhe fitoj këtë raund. Përsëri në këmbë përpara, duke ecur poshtë, dhe të gatshëm për t’u angazhuar.

Round 4. Rimëkëmbja ime nuk ishte aty ku mund të kishte qenë.

Ky është faji im.

Ndonëse fiton shkëmbimet e hershme në raundin 4, ai ulet sërish dhe përfundoj në një pozicion të keq me mbi 3 orë. Unë punoj për të rimarrë pozicionin dhe përfundoj në këmbë, me shpinë në gardhin, shkruan “lajmi.net”.

Një pozitë e qëndrueshme.

Këtu megjithatë, kam bërë një gabim kritik të braktisjes së tim goditje mbi këtë kohë vendimtare, duke ekspozuar prapa, dhe unë të përfundojë rrahur drejtë dhe katror.

Çfarë mund të them?

Ishte një luftë e madhe dhe ishte kënaqësia e imja.

Unë do të kthehem me besimin tim të lartë.

Plotësisht i përgatitur.

Nëse nuk është të rimarr veten menjëherë, nuk ka problem.

Do të takohem me të tjerët në radhë.

Gjithsesi unë jam gjithnjë i gatshëm.

Shihemi së shpejti tifozët e mi të luftimeve, ju dua të gjithëve.

View this post on Instagram

Thoughts on my last fight. Round 1. I believe from a sport standpoint, round 1 was his. Top position against the fence. Zero position advancement or damage inflicted. But top position. From a fight standpoint the first round is mine. Actual shots landed and a willingness to engage. Straight left early. Knee to the head on the low shot. Elbows in any and all tie up scenarios. Opponent just holding the legs against the fence for almost the entire round. Round 2 he is running away around the cage before being blessed with a right hand that changed the course of the round, and the fight. It was a nice shot. After the shot I bounced back up to engage instantly, but again he dipped under to disengage. That is the sport and it was a smart move that led to a dominant round, so no issue. Well played. If I stay switched on and give his stand up even a little more respect, that right hand never gets close and we are talking completely different now. I gave his upright fighting no respect in preparation. No specific stand up spars whatsoever. Attacking grapplers/wrestlers only. That won’t happen again. I also gave my attacking grappling no respect. To defense minded. Lessons. Listen to nobody but yourself on your skill set. You are the master of your own universe. I am the master of this. I must take my own advice. Round 3. After the worst round of my fighting career, I come back and win this round. Again walking forward, walking him down, and willing to engage. Round 4. My recovery was not where it could have been here. That is my fault. Although winning the early exchanges in 4, he dips under again and I end up in a bad position with over 3 on the clock. I work to regain position and end up upright, with my back to the fence. A stable position. Here however, I made a critical error of abandoning my over hook at this crucial time, exposing the back, and I end up beaten fair and square. What can I say? It was a great fight and it was my pleasure. I will be back with my confidence high. Fully prepared. If it is not the rematch right away, no problem. I will face the next in line. It’s all me always, anyway. See you soon my fighting fans I love you all ❤

A post shared by Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) on

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme