Thëniet më të bukura nga Joseph Kipling

Prishtinë | 30 Mar 2024 | 13:32 | Nga Ekonomia Online

Joseph Rudyard Kipling ishte një gazetar, shkrimtar tregimesh, poet dhe romancier anglez. Ai lindi në Indi, vendi që frymëzoi shumë nga krijimet e tij.

Për kënaqësinë e lexuesve tanë kemi sjellë një koleksion me thëniet më të bukura të tij.

Intuita e një gruaje është shumë më e saktë sesa siguria e një burri.

Unë mbaj gjashtë shërbëtorë të ndershëm (ata më mësuan gjithçka që dija); emrat e tyre janë: çfarë, pse, kur, si, ku, dhe kush.

Ai u mbështjell me citime – siç do të mbështetej një lypës në mantelin vjollcë të Perandorëve.

Unë gjithmonë preferoj të besoj më të mirën për të gjithë; kursen kaq shumë telashe.

Unë kurrë nuk kam bërë një gabim në jetën time; të paktën, asnjëherë ndonjë që nuk mund ta shpjegoja më pas.

Ne të gjithë jemi ishuj që i ulërasim gënjeshtra njëri -tjetrit në detin e keqkuptimit.

Nëse historia do të mësohej në formën e historive, ajo nuk do të harrohej kurrë.

Nga të gjithë gënjeshtaret në botë, ndonjëherë më të këqijat janë frikërat tona.

Merruni seriozisht me gjithçka që ju pëlqen, përveç vetes tuaj.

Asnjë çmim nuk është shumë i lartë për të paguar për privilegjin e zotërimit të vetes.

Duhet të mësosh të falësh një burrë kur ai është i dashuruar. Ai është gjithmonë një telash.

Kopshtet nuk bëhen duke kënduar “Oh, sa bukur!” dhe ulur në hije.

Nuk ka mëkat aq të madh sa injoranca. Mbaje mend këte.

Bota është shumë e bukur, dhe është shumë e tmerrshme-dhe nuk i intereson jeta jote, e imja apo ndonjë gjë tjetër.

Ne kemi dyzet milionë arsye për dështim, por asnjë justifikim të vetëm.

Kjo është një jetë e shkurtër, por në shkurtësinë e saj na ofron disa momente të shkëlqyera, disa aventura kuptimplota.

Zemra ime është shumë e lodhur.

Tani, mos u zemëro pasi ke pasur frikë. Ky është lloji më i keq i frikacakut.

Të gjithë njerëzit si ne janë ne, dhe të gjithë të tjerët janë ata.

Kushti i parë për të kuptuar një vend të huaj është ta nuhasësh atë.

Azia nuk do të civilizohet sipas metodave të Perëndimit. Ka shumë Azi dhe ajo është shumë e vjetër.

Një mjegull gri e hollë varej mbi qytet dhe rrugët ishin shumë të ftohta; sepse vera ishte në Angli.

Udhëton më shpejt, kush udhëton vetëm.

Zemra ime është e rënduar me gjërat që nuk i kuptoj.

Të gjithë janë pak a shumë të çmendur në një pikë.

Tani India është një vend përtej të gjithë të tjerëve, ku nuk duhet të merren gjërat shumë seriozisht – dielli i mesditës përjashtohet gjithmonë.

Fiksioni është motra më e madhe e së Vërtetës. Padyshim. Askush në botë nuk e dinte se çfarë ishte e vërteta derisa dikush të kishte treguar një histori.

Sepse Kim nuk bëri asgjë me një sukses të jashtëzakonshëm.

Nëse mundeni të mendoni – dhe të mos i bëni mendimet qëllimet tuaja.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme