ASK: Në vitin 2023 numri i vizitorëve vendor është rritur për 61,9% në raport me vitin 2022

Prishtinë | 18 Qer 2024 | 16:08 | Nga Ekonomia Online

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK), departamenti për statistikat ekonomike ka përgatitur
publikimin vjetor të Statistikave të Hotelerisë për vitin 2023.

Në kuadër të hulumtimit të Hotelerisë dhe Turizmit, në vitin 2023, numri i vizitorëve (vendorë dhe të
huaj) ishte 621,486, prej tyre 42,4%, ishin vendorë dhe 57,5% ishin të jashtëm.


“Numri i net-qëndrimeve ishte 1,547,462, prej tyre 51,7% nga vendorët dhe 48,2% nga të huajt.
Numri i vizitorëve dhe net qëndrimeve 2019 – 2022
Në vitin 2023 numri i vizitorëve vendor është rritur për 61,9% në raport me vitin 2022, netë-
qëndrimet e vizitorëve vendorë janë rritur për 199,0%. Kemi rritje te vizitorëve të jashtëm për rreth
20,2%, kurse netë-qëndrimet e vizitorëve të jashtëm janë rritur për 37,0% ne raport me vitin 2022″, shkruan në njoftimin zyrtar.

Të ngjashme