Fondi për Efiçiencë të Energjisë ka një njoftim të rëndësishëm për aplikuesit për subvencionim të energjisë

Prishtinë | 21 Qer 2024 | 12:31 | Nga Ekonomia Online

Fondi i Kosovës për Efiçiencë të Energjisë ka njoftuar të gjithë aplikantët në listë të pritjes për subvencionim të masave të efiçiencës së energjisë në shtëpi individuale, që duhet të konfirmojnë interesimin e tyre për të përfituar nga kjo masë, deri më 23.06.2024.

“Aplikantët, gjithsej 1010, kanë pranuar email nga ana e FKEE-së të premten (14.06.2024), në të cilin është i bashkëngjitur linku me formularin për shprehje të interesit. Të gjithë aplikantët që nuk plotësojnë këtë formular, humbasin të drejtën për të vazhduar tutje me procedurat drejt përfitimit të subvencionimit të masave të efiçiencës në shtëpitë e tyre”.

“Rikujtojmë se thirrja fillestare për përfitim nga subvencionimi i mundësuar nga Bashkimi Evopian dhe Qeveria e Republikës së Kosovës, ka qenë aktive nga data 8 gusht 2023 dhe në bazë të kushteve të thirrjes, konkretisht të pikës 2.1 “Aplikimi pa Raport të Auditimit të Energjisë”, është thënë se: Në rast se aplikanti, për çfarëdo arsye, nuk ka gjetur një auditor të çertifikuar të energjisë për të bërë auditimin e thjeshtëzuar të energjisë (ëalk-through audit), ai aplikacion do të vendoset në listë të pritjes, ndërsa shqyrtimi i tij i mëvonshëm do të merret parasysh nëse plotësohen dy kushtet e mëposhtme: Buxheti i destinuar për thirrjen ende nuk është shpenzuar; dhe Kontraktimi i Auditorëve të Energjisë bëhet nga ana e FKEE-së”, thuhet në njoftimin e Fondit.

Fondi i Kosovës për Efiçiencë të Energjisë ka kërkuar nga të gjithë të interesuar që për informacione të tjera të kontaktoni FKEE-në përmes email adresës [email protected].

Të ngjashme