Gjendja e të qenit i shurdhër mund të dëmtojë kujtesën tuaj

Prishtinë | 18 Mar 2023 | 00:20 | Nga Ekonomia Online

Të qenit i shurdhër mund të dëmtojë kujtesën tënde – dhe efektet ndodhin vite para se të vëresh madje një ndryshim në dëgjim, sugjeron një studim.

Provat thelbësore në vitet e fundit kanë treguar një lidhje të qartë midis humbjes së dëgjimit dhe rënies njohëse.

Por studiuesit tani kanë paralajmëruar edhe fazat më të hershme të të shurdhit, kur akoma mund të dëgjoni një pëshpëritje, gjithashtu mund të dëmtojnë trurin tuaj.

Tendosja për të dëgjuar bën që truri të funksionojë ndryshe, gjë që mendohet se bën që struktura e organit të ndryshojë dhe të shpejtojë plakjen.

Të ngjashme