Murati: Kosova bëhet me Vlerësim Kreditor nga Agjencia Ndërkombëtare për Vlerësim Kreditor

Prishtinë | 20 Pri 2024 | 13:13 | Nga Ekonomia Online

Ministri i Financave, Hekuran Murati, përmes një video nga Uashingtoni ku po qëndron ka njoftuar se për herë të parë në historinë e vendit, Kosova bëhet me Vlerësim Kreditor nga Agjencia Ndërkombëtare për Vlerësim Kreditor, Fitch Ratings.

Ai ka falënderuar USAID për mbështetjen e ofruar përgjatë këtij procesi.

Postimi i tij:

Kosova e merr Vlerësimin Kreditor (“Credit Rating”) nga Fitch Ratings

Edhe një lajm tjetër i mirë për vendin nga Washington DC, ku po mbahen takimet pranverore të Bankës Botërore dhe Fondit Monetar Ndërkombëtar.

Për herë të parë në historinë e vendit, Kosova bëhet me Vlerësim Kreditor nga Agjencia Ndërkombëtare për Vlerësim Kreditor, Fitch Ratings.

Falenderim i veçantë shkon për USAID Kosovo për mbështetjen e ofruar përgjatë këtij procesi.

Gjithashtu, e falenderoj stafin e Ministrisë së Financave, Punës dhe Transfereve për punën e palodhshme, si dhe të gjitha institucionet tjera që kanë dhënë kontribut në këtë vlerësim pozitiv.

Të ngjashme