A duhet të vazhdojë dialogu në këtë mënyrë dhe format?

Prishtinë | 22 Shk 2021 | 12:19 | Nga Arianit Koci

Tandemi Berlin-Paris po kërkon që sa më shpejt të formohet qeveria e re dhe të zgjidhet Presidenti i Kosovës.

Të njëjtit, po thonë se janë të gatshëm që ta mbështesin dialogun me Serbinë.

Në rregull!

Së pari, dyshe e nderuar, si gjest i vullnetit të mirë, a po na tregoni se pse deri tani, gati 15 vite pasi që krejt regjionit iu kanë liberalizuar vizat (Serbi, Mali i Zi, Maqedoni, Shqipëri) – Kosova është e izoluar?

Po ashtu, a po na tregoni kur do të na hiqen vizat?

2022, 2024, 2030 apo kurrë?

Na keni premtuar që sa kohë!

Përndryshe, e keni humbë kredibilitetin – veç ta dini!

Në anën tjetër, zotërinj të nderuar, deri tani, prej dialogut Kosova vetëm po humbë, e Serbia po fiton.

Pse duhet të vazhdoj dialogu në këtë mënyrë dhe format?

PS. Nëse me mos-liberalizim po doni t’i ndëshkoni politikanët (me të drejtë) – duhet ta kuptoni që në këtë mënyrë po e ndëshkoni popullin e Kosovës.

Politikanët, ashtu kështu kanë viza, e shumë prej tyre edhe nënshtetësi të Shqipërisë.

Të ngjashme