Rezultatet e para, Fronti Europian prin në bllokun shqiptar ndërsa VMRO-DPMNE në atë maqedonas

Prishtinë | 08 Maj 2024 | 20:52 | Nga Ekonomia Online

Rezultatet e para, Fronti Europian prin në bllokun shqiptar ndërsa VMRO-DPMNE në atë maqedonas

Qytetarët e Maqedonisë së Veriut sot votuan në zgjedhjet e dyfishta, presidenciale dhe parlamentare. Në rrethin e dytë të zgjedhjeve presidenciale u votua për dy kandidatë ndërsa për parlamentaret për 17 lista të deputetëve.

Kanë dalur rezultatet e para nga rrethi i dytë i zgjedhjeve presidenciale, përcjell TV21. Nga 20,25 për qind e votave të numëruara në 872 vendvotime, prin Gordana Siljanovska Davkova me 62,37 %, ose me 88.209 vota. Pendarovski ka 30,35 për qind, ose 42,923 vota.

Të ngjashme