Shiu i vazhdueshëm zhvendos oraret dhe vendet e finaleve të Wimbledon

Prishtinë | 09 Kor 2024 | 11:51 | Nga Ekonomia Online

Wimbledon ka njoftuar një ndryshim në orarin e finaleve këtë fundjavë me finalen e dyshe të përziera që do të zhvendoset të dielën nga skuadra e saj origjinale e së enjtes.

Shiu i vazhdueshëm gjatë ditëve të fundit ka bërë që loja të jetë e mundur vazhdimisht vetëm në Fushën Qendrore dhe Fushën 1, të cilat të dyja kanë një çati të disponueshme.

Kjo do të thotë që ngjarjet e dyfishta janë ndikuar rëndë, me disa ndeshje të raundit të parë të dyshe të përziera të pa përfunduara ende në fusha të jashtme.

Si rezultat, drejtori i turneut Jamie Baker njoftoi të martën se finalja e dyfisheve të përziera do të zhvendoset të dielën, pas finales së meshkujve teke në qendër të fushës, me dyshe të femrave që do të kthehen në mbrëmjen e së shtunës pas dyshes për meshkuj.

Baker tha se ”Për shkak të motit të vazhdueshëm të lagësht gjatë tetë ditëve të fundit të lojës, ne nuk kemi arritur ende të përfundojmë të gjitha ndeshjet e raundit të parë Mixed Doubles”.

Të ngjashme