Gati një në 10 amerikanë kanë fshirë llogaritë e tyre në Facebook

Prishtinë | 14 Pri 2018 | 16:45 | Nga

Lëvizja #DeleteFacebook është duke e bërë punën e saj më shumë sesa pritej.

A keni fshirë llogarinë tuaj në Facebook pas skandalit të Cambridge Analytica ? Një firmë kërkimore shkencore dhe teknologjike, pohon se pothuajse 10% e njerëzve në SHBA kanë bërë pikërisht këtë.

Firma kishte anketuar 1.000 amerikanë përgjatë moshës dhe demografisë gjinore. Ndërkohë që jo të gjithë të anketuarit ishin përdorues të Facebook, një 17% e të intervistuarve raportuan se kishin hequr aplikacionin Facebook nga smartfonët e tyre dhe 9% kishin fshirë llogaritë e tyre krejtësisht.

Që nga janari 2018, statistikat Agregat Statista raporton se Facebook u shërben afërsisht 214.000.000 përdoruesve në SHBA. Pra, për t’i vendosur këto shifra në një perspektivë më të mirë, kjo do të thotë se rreth 36.38 milionë njerëz në SHBA kanë fshirë aplikacionin e telefonit Facebook, ndërsa 19.26 milionë kanë fshirë llogaritë e tyre krejtësisht.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme