Aksidentohet grupi i turistëve teksa ngjiste Majën e Jezercës, dyshohet për një viktimë

Prishtinë | 12 Qer 2024 | 10:56 | Nga Ekonomia Online

Një grup turistësh janë aksidentuar në afërsi të Majës së Jezercës.

Ato kanë kërkuar ndihmë te policia vendore ndërsa dyshohet se njëri prej tyre ka ndërruar jetë.

Në ndihmë të tyre janë nisur Shërbimi i Kërkim – Shpëtimit Malor të Shqipërisë, forca policie dhe banorë vullnetarë të Thethit dhe Valbonës.

Për shkak të mungeses së valëve telefonike është i vështirë komunikimi.

Terreni i ngjitjes në Majën e Jezercës, është ndër më të vështirit dhe kërkon deri në 8 orë.

Ai cilësohet me shkallë vështirësie të lartë dhe kërkon përgatitje të mirë fizike. Shpesh turistët udhëtojnë pa guida dhe përballen me të tilla aksidente

Të ngjashme