Berisha denoncon rastin: Në librin e klasës së 4-të përdoret termi fyes ndaj komuniteteve

Prishtinë | 21 Sht 2023 | 19:13 | Nga Ekonomia Online

Veton Berisha, Kryetar i Partisë Liberale Egjiptiane ka denoncuar një rast të përdorimit të një termi “famëkeq” në librat shkollorë referuar pakicave në Kosovë.

Ai ka treguar se në librin “Shoqëria dhe Mjedisi” e klasës së 4-të përdoret termi “RAE” që është problematik. Kjo pasi, duke përfshirë komunitetin rom, komunitetin ashkalinj dhe atë egjiptian me një term të vetëm, kjo minimizon rëndësinë që ka secili komunitet veç e veç.

I shqetësuar, Berisha ka thënë se fëmijët në Kosovë po i mësojnë të përdorin terma fyes.

“Pra , shteti ynë me me heshtjen e përfaqësueve të komuniteteve po i mëson të gjithë fëmijët në Kosovë se si me na trajtu duke përdorur terma fyes”, ka shkruar ai.

Berisha i ka kërkuar Ministres Nagavci që të reagojë menjëherë.

Reagimi i plotë:

Të ngjashme