Dëmet e shkaktuara nga vërshimet, AKK: Qeveria t’u mundësojë komunave një fond emergjent

Prishtinë | 22 Jan 2023 | 12:23 | Nga Ekonomia Online

Asociacioni i Komunave të Kosovës ka vizituar sot komunën e Skenderajt pas dëmeve të shkaktuara nga vërshimet.

Sipas njoftimit të AKK-së, thuhet se kjo vizitë u bë për të parë nga afër situatën pas vërshimeve nga të reshurat dhe për t’u solidarizuar me qytetarët e zonave të prekura nga kjo fatkeqësi natyrore.

Bordi i AKK-së ka kërkuar që Qeveria duhet t’u mundësojë Komunave një Fond Emergjent, pasi që vërshimet nuk janë problemi i vetëm, pasi gjatë vitit Komunat ballafaqohen edhe me fatkeqësi tjera natyrore.

Të ngjashme