Gjuriq: Kam nderin ta përfaqësoj Serbinë në ngjarjet e Samitit të NATO’s në Uashington- ushtarakisht mbesim neutral

Prishtinë | 07 Kor 2024 | 08:32 | Nga Ekonomia Online

Ministri i Punëve të Jashme të Serbisë, Marko Gjuriq, ka thënë se do të marrë pjesë në disa ngjarje të samitit të NATO’s në Uashington.

Ai ka shtuar se ushtarakisht mbesin neutral.

“Kam nderin të përfaqësoj Serbinë në Uashington në një sërë ngjarjesh gjatë javës së Samitit të NATO’s. Ne jemi të përkushtuar ndaj dialogut dhe bashkëpunimit duke qëndruar të palëkundur ndaj politikës sonë të neutralitetit ushtarak dhe interesave kombëtare. Unë do të prezantoj politikën tonë dhe do të bisedoj me përfaqësuesit e vendeve me të cilat ne ndajmë, dhe me ata me të cilët ndajmë më pak ose aspak pikëpamje për çështjet rajonale dhe ndërkombëtare. Misioni ynë është të forcojmë pozitën e Serbisë”, ka shkruar ai në “X”.

Të ngjashme