Ish-kryenegociatori: Kurti nuk ka nisur iniciativë për Asociacion por për ta fajësuar BE-në

Prishtinë | 16 Maj 2024 | 12:19 | Nga Ekonomia Online

Ministrja e Jashtme, Donika Gërvalla mëngjesin e sotëm ka njoftuar se Qeveria e Kosovës i ka dërguar një letër Presidentit të Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës me zotim që do të përgatitësin një draft për krijimin e Asociacionit, ku të cilin do ta dorëzojnë në Kushtetuese deri në fund të majit.

Krejt kjo, erdhi një ditë para se Komiteti i Ministrave të mblidhet në Strasburg.

Pas, njoftimit të Gërvallës ka reaguar Ambasada Gjermane, duke thënë se lëvizja e fundit e Qeverisë së Kosovës s’përbën hapin e madh të kërkuar nga Kosova.

Ish-kryenegociatori për dialogun Kosovë-Serbi, Avni Arifi ka folur për Front Online lidhur me këtë çështje.

Sipas Arifit, Kurti nuk ka nisur iniciativë për të prodhuar Asociacion por për ta fajësuar BE-në.

Krejt kjo është bërë për tu refuzuar e jo pranuar, deklaron Arifi.

 “Kjo i rritë dyshimet e qëllimet e Kurtit për këtë iniciativë. Nuk ka nisë Kurti iniciativë me prodhuar asociacion por ka nisë me fajësuar BE dhe vazhdimin e shpërndarjes së sentimentit anti-Be. Iniciativa është bërë për tu refuzuara jo për tu pranuar”, u shpreh Arifi.

Arifi thotë se nëse nuk ka pas koordinim me QUINT-it për këtë vendim Qeveria kosovare, nuk dihet qëllimi i vërtetë.

Ai për anëtarësim apo tendencë për rritjen e sentimentit anti-BE, thotë Arifi.

 “Se a është vendim i vonshëm apo i qëlluar varet nga ajo se sa ka pas koordinim në mes të KS dhe vendeve të Quintit. Nëse nuk ka pas koordinim atëherë shtrohet pyetja cili është qëllimi i vërtetë i iniciativës: Anëtarësimi në KE apo tendencë për shfajësim dhe rritjen e sentimentit anti-BE”, deklaron Arifi.

Të ngjashme