Krasniqi në Bruksel, kërkon heqjen e masave nga BE-ja dhe Kosova të marrë statusin e vendit kandidat

Prishtinë | 26 Mar 2024 | 18:49 | Nga Ekonomia Online

Kryetarja e Komisionit për Integrim Evropian, Rrezarta Krasniqi, ka kërkuar heqjen e masave nga Bashkimi Evropian dhe marrjen e statusit te vendit kandidat për anëtarësim në BE.

Këtë e ka bërë të ditur përmes një postimi në Facebook, gjatë pjesëmarrjes në takimet e COSAC-ut në Bruksel, Belgjikë.

Postimi i plotë:

Në cilësinë e kryetares së Komisionit për Integrim Evropian të Kuvendit të Kosovës, kam marrë pjesë në takimet e COSAC-ut në Bruksel, Belgjikë.

Si udhëheqëse e delegacionit të Kosovës, kam kërkuar mbështetje për proceset që Kosova po kalon, veçanërisht për:

🔴 Heqjen e masave të vendosura nga BE-ja
🔴 Kosova duhet të marrë statusin e vendit kandidat për anëtarësim në BE.
🔴 Anëtarësim të Kosovës në Këshillin e Evropës, duke e paraqitur atë si një hap të rëndësishëm për përparimin e Kosovës në rrugën drejt integrimit evropian

Të ngjashme