Kryeprokurori Blerim Isufaj takon ambasadorin e BE-së në Kosovë, Tomas Szunyog

Prishtinë | 17 Pri 2024 | 16:53 | Nga Ekonomia Online

Kryeprokurori i Prokurorisë Speciale, Blerim Isufaj, ka pritur sot në takim Ambasadorin e Bashkimit Evropian në Kosovë, Tomas Szunyog, i cili është njëherësh shef i Zyrës së BE-së.

“Kryeprokurori Isufaj ka falënderuar Ambasadorin Szunyog për vizitën e bërë, si dhe i ka shprehur mirënjohjen e tij për ruajtjen e vazhdimësisë së bashkëpunimit të Zyrës së BE-së me prokurorinë që drejton ai, bashkëpunim ky, që është në funksion të fuqizimit të zbatimit të ligjit në Kosovë”, njofton Prokuroria.

Me këtë rast, Kryeprokurori Isufaj, e ka njoftuar Ambasadorin Szunyog, me punën, të arriturat dhe sfidat e Prokurorisë Speciale, në luftimin e korrupsionit të nivelit të lartë, krimit të organizuar, terrorizimit, krimeve të luftës, dhe veprave tjera të cilat janë në kompetencë të kësaj prokurorie, si dhe për aktivitetet e zhvilluara dhe bashkërendimin e planifikuar gjatë këtij viti, duke konfirmuar angazhimin e shtuar për arritjen e rezultateve në hetimin dhe ndjekjen e veprave penale.

“Nga ana tjetër, shefi i Zyrës së BE-së në Kosovë, Tomas Szunyog, ka falënderuar Kryeprokurorin Isufaj për pritjen, duke nënvizuar se qëllimi i tyre i përbashkët është arritja e përparimit të mëtejshëm në fushën e sundimit të ligjit në Kosovë. Në përfundim të takimit të sotëm, bashkëbiseduesit shprehën gatishmërinë e tyre, që përmes punës në partneritet, për forcimin e sundimit të ligjit të vazhdohet në mënyrë të sigurt, drejt avancimit të vendit tonë në rrugën e integrimit evropian”, thuhet në njoftimin e Prokurorisë.

Të ngjashme