Rama mirëpret vendimin e BE-së për miratimin e programit 6 miliardësh për Ballkanin Perëndimor

Prishtinë | 07 Maj 2024 | 16:53 | Nga Ekonomia Online

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, e ka mirëpritur vendimin e BE-së për miratimin e programit 6 miliardësh për Ballkanin Perëndimor.

Përmes një postimi në rrjetin social “X”, kreu i shtetit shqiptar tha se ky është një moment historik.

“Mirëpres miratimin e sotëm nga Këshillit Evropian të Planit të Rritjes për Ballkanin Perëndimor. Kjo shënon një moment historik të rëndësishëm që i paraprin fillimit të zbatimit të tij, për të cilin jemi plotësisht të përgatitur dhe entuziastë”, ka shkruar Rama.

Ai tutje shtoi se Shqipëria ka paraqitur një “ReformëAgjendë” e cila siç tha ai, do të ekzekutohet gjatë tre viteve të ardhshme. Kjo agjendë, sipas tij, synon ta ofrojë vendin me të ardhmen e parashikuar si pjesë përbërëse e familjes evropiane.

“Plani i Rritjes injekton një vrull të ri në procesin e zgjerimit me theks të veçantë në fusha thelbësore si sundimi i ligjit, transparenca dhe reformat. Për më tepër, ai prezanton burime të reja financiare për vendet e Ballkanit Perëndimor, në varësi të performancës së tyre përkatëse. Thjesht fantastike të shohësh të gjitha këto që po ndodhin pasi ke qenë duke u përpjekur për të që disa kohë. Faleminderit të gjithë atyre që janë përfshirë. Shqipëria ka paraqitur një #ReformAgjendë jashtëzakonisht ambicioze që do të ekzekutohet gjatë tre viteve të ardhshme. Kjo agjendë synon ta ofrojë vendin me të ardhmen e parashikuar si pjesë përbërëse e familjes evropiane. Unë i pres me padurim diskutimet në Samitin e ardhshëm në mes të majit në Malin e Zi piktoresk”, shkroi tutje kryeministri shqiptar.

Të ngjashme