Sa mund të dënoheni nëse nuk ndihmoni të lënduarit në aksident?

Prishtinë | 08 Jan 2018 | 15:21 | Nga

Vozitësit në vend duhet të kenë kujdes të shtuar pasiqë tashmë kanë ndryshuar llojet e kundërvajtjeve sipas Ligjit nr 05L-088.
Sipas ligjit, ju mund të dënoheni me 50 euro nëse nuk ndihmoni të lënduarit në aksident

Nëse nuk përdorni rripin e sigurisë, atëherë ju mund të dënoheni me 40 eyro gjobë. Në shumën e dënimeve prej 40 eurosh hyjnë edhe këto shkelje rregullash:

Nëse nuk i jep përparësi kalimi mjeteve me përparësi kalimi.

Nëse në tunel nuk i ndezni dritat e shkurta transmeton Periskopi.
Ngarkesa e pa rregullut, ose e rrezikshme.

Ngarkesa nëse kalon më tepër se 1 m dhe nuk shënohet me pëlhurë.

Nëse nuk përdorni rripin e sigurisë.

Nëse përdorni telefonin gjatë vozitjes.

Ndërkaq në kategori dënimesh prej 30 dhe 20 eurosh hyjnë edhe këto shkelje:

Nëse ju mungojnë pajisjet rezervë të autmojetit.

Gomat e shlyera

Pajisjet dimërore,

Nëse bartë më tepër persona se sa është e lejuar.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme