Xhafer Gashi shpalos programin për mjedisin, parasheh 5 projekte madhore

Prishtinë | 10 Tet 2021 | 21:10 | Nga Ekonomia Online

Kandidati për kryetar të Obiliqit nga Inciativa Qytetare, Xhafer Gashi ka shpalosur programin për mjedisin.

Gashi parasheh 5 projekte të rëndësishme si:

1. Vazhdimin e projektit të koongjenerimit (ngrohjes qendrore)

2. Menaxhimin e cilësisë së ajrit

3. Impiantet e ujërave të zeza

4. Klasifikimi i mbeturinave

5. Rritja e hapsirave gjelbëruese.

Postimi i plotë:

#Bashkë për mjedisin Përkushtimi ynë në rritjen e hapësirave gjelbëruese është i pandalshëm, ne kemi ndërtuar 14 parqe të reja, në hapësira të cilat ishin deponi ilegale të mbeturinave. Kemi krijuar hapësira të përshtatshmë për të gjitha grupmoshat.

Në platformën qeverisëse #Bashkë, kemi përcaktuar pesë shtyllat kryesore ku do të bazohet strategjia e mjedisit:

1.Vazhdimi i projektit të Koogjenerimit (ngrohjes qendrore),

2.Menaxhimi i cilësisë së ajërit,

3.lmpiantet e ujërave të zeza,

4.Klasifikimi i mbeturinave,

5.Gjelbërimi ruajtja dhe rritja e sipërfaqeve gjelbéruese (parqe, sheshe, mobileri urbane).

Parqet- projektet kapitale

1.Parku në Lajthishtë,

2.Parku në Haden e Re,

3.Parku në Graboc,

4.Parku në Mazgitin e ulët tek lagjja Haziri,

5.Parku në Breznicë,

6.Projekti për eko-ulëset me sistem gjelbërimi i paraparë në hapësirat publike, sheshe, parqe e shkolla,

7.Vazhdimi i trajtimit të shtretërve të lumenjeve në territorin e komunës së Obiliqit,

8.Vazhdimi i projektit të brezit të gjelbërt, shtigjeve të biçikletave deri tek rrethrrotullimi në Shkabaj, prej qendrës së qytetit të Obiliqit deri tek projekti aktual,

9.Ndërtimi i shtigjeve të biçikletave prej qytetit tė Obiliqit tek fshati Milloshevë,

10. Parku te banesat sociale, (infrastruktura komplete, parkingjet dhe rruga). Jemi #bashkë dhe jemi të parët për Obiliqin. Xhafer Gashi

https://www.facebook.com/xhafergashi.perobiliq.5/videos/974711763377766

Të ngjashme