Barcelona dyshohet se ka shkelur rregulloren për rinovimin e “Camp Nou”

Prishtinë | 23 Jan 2023 | 16:05 | Nga Ekonomia Online

Barcelona nuk është e panjohur për polemika dhe ndërsa në pjesën më të madhe akuzat për shkeljen e rregullave janë kufizuar në kufirin e pagave nën drejtimin e Joan Laportas, një incident i ri ka dalë.

Gazeta spanjolle El Confidencial, e cila zbuloi komunikimin midis Gerard Piques dhe Presidentit të RFEF, Luis Rubiales, thotë se ata kanë prova se klubi katalunas ka thyer rregullat me dhënien e kontratës për të rinovuar “Camp Nou” tek firma turke Limak.

Pati mbikëqyrje në procesin e ofertave, duke përfshirë shkelje të rregullave të përcaktuara nga vetë statutet e klubit, nga Joan Laporta dhe bordi i tij. Supozohet se Limak jo vetëm që nuk duhej të ishte në gjendje të fitonte procesin e tenderit, por nuk i përshtatej kritereve të klubit për të paraqitur një ofertë.

Ata gjithashtu thonë se kjo mund të rezultojë në humbjen e lejes së planifikimit nga këshilli i Barcelonës, në atë që do të ishte një pengesë katastrofike.

Klubi iu përgjigj me shpejtësi këtyre akuzave, duke mohuar secilën prej pesë pikave specifike me një deklaratë zyrtare. Ata thonë se shumë nga çështjet e cituara kanë të bëjnë me një sërë statutesh të përshkruara në vitin 2017, në vend të versionit të përditësuar të 2022. Më tej në deklaratë thuhet se leja e ndërtimit të tyre nuk është rrezikuar dhe se procesi i zgjedhjes së biznesit për të kryer punën është tërësisht i pavarur nga njëri-tjetri.

El Confidencial ka dëshmuar se ata kanë akses në një numër burimesh të privilegjuara në të kaluarën, por nuk do të ishte çudi nëse Barcelona do të kishte votuar përmes amendamenteve për ta bërë më të lehtë dhënien e kontratës. Është e pazakontë të shohësh Barcelonën të japë një refuzim kaq të detajuar të këtyre llojeve të akuzave, gjë që sugjeron se Laporta është shumë i pakënaqur me konceptin.

Të ngjashme