Edhe Shqipëria mirëpret vendimin për liberalizimin e vizave për Kosovën

Prishtinë | 09 Mar 2023 | 16:18 | Nga Ekonomia Online

Presidenti i Shqipërisë, Bajram Begaj, e ka përshëndetur vendimin e Këshillit të Ministrave të Bashkimit Evropian pro liberalizimit të vizave për Kosovën.

“Përshëndes hapin e rëndësishëm të ndërmarrë nga Këshilli i Bashkimit Evropian lidhur me lëvizjen e lirë, pa viza te qytetarëve të Kosovës ne hapësirën Shengen! Uroj që ky proces të përmbyllet sa më shpejt dhe qytetarët e Kosovës të ndjehen njësoj si qytetarët e tjerë të Ballkanit Perëndimor!”, është shprehur Begaj.

“Një vendim shumë i merituar!”.

Çështja e liberallzimit të vizave ka mbetur të miratohet edhe në seancën plenare të Parlamentit Evropian. Lëvizja e lirë e kosovarëve pritet të ndodhë nga 1 janari 2024.

Të ngjashme