Zyrtarja e PE-së sheh rritje të populizmit djathtist në BE, thotë se Hungaria s’është më demokraci

Dr.Katarina Barley MdEP , Vizepräsidentin des Europäischen Parlaments. Dr.Katarina Barley MdEP, bei der Preisverleihung des Europapreises der Landtags-SPD im Bayerischen Landtag. München Bayern Deutschland *** Dr Katarina Barley MEP , Vice-President of the European Parliament Dr Katarina Barley MEP, at the award ceremony of the European Prize of the SPD in the Bavarian Parliament Munich Bavaria Germany Copyright: xRolfxPossx
Prishtinë | 23 Sht 2023 | 17:20 | Nga Ekonomia Online

Nënkryetarja e Parlamentit Evropian, Katarina Barley paralajmëroi të shtunën kundër rritjes së lëvizjeve antidemokratike në Evropë.

“Demokracia dhe sundimi i ligjit nuk mund të merren më si të mirëqena në Bashkimin Evropian”, tha Barley të shtunën në një konferencë partie për Social Demokratët e Gjermanisë (SPD) në Berlin. Ajo është anëtare e SPD-së, raporton DPA.

Hungaria, tha ajo, nuk ishte më një demokraci. “Shohim një zhvillim të ngjashëm në Poloni”, tha ajo. Të drejtat demokratike po kufizoheshin edhe në Itali, shtoi ajo.

Komisioni Evropian, vuri në dukje ajo, ishte në rrezik të anonte djathtas.

“Nëse nuk arrijmë të instalojmë Parlamentin Evropian si një kundërpeshë, atëherë do të kemi një Bashkim Evropian populist krejtësisht të djathtë. Atëherë më nuk do të ketë të majtë korrigjuese”, tha Barley.

Prandaj, zgjedhjet e qershorit të ardhshëm janë vendimtare për të ardhmen e Evropës, tha ajo.

“Ne kemi nevojë për një shumicë progresive në këtë Parlament Evropian, ne kemi nevojë për një socialdemokraci të fortë për të qenë në gjendje të zbatojmë politika progresive, liberale, miqësore ndaj njerëzve, të bazuara në solidaritet në këtë Bashkimi Evropian”, tha Nënkryetarja e Parlamentit Evropian, Katarina Barley.

Të ngjashme