Buzët tuaja u tregojnë nëse keni mungesë të vitaminës B12

Prishtinë | 26 Mar 2023 | 07:45 | Nga Ekonomia Online

Simptomat e mungesës së vitaminës B12 mund të nisin të shfaqen kur personi nuk ushqehet mirë. Nëse nuk trajtohet me kohë kjo gjendje, komplikimet mund të zhvillohen.

Andaj për të shmangur këto duhet të njihen shenjat e para, që një prej tyre shfaqet në buzët tuaja..

Vitamina B12 është esenciale për funksionimin e shëndosh të trupit pasi ajo asiston në prodhimin e qelizave të kuqe të gjakut dhe i mban nervat e shëndosha.

Mungesa e saj mund të ndikojë në mosprodhimin e këtyre qelizave dhe të dëmtojë nervat.

“Në buzë shfaqen disa njolla, jo flluska dhe ato janë tendencë herë të shfaqen herë të humbin”, thuhet nga TPA.

Një simptomë tjetër janë edhe kruarja e gjuhës ose ndjenja të forta therjeje.

Simptomat tjera janë:

1. Ndjenja se jeni shumë të lodhur
2. Probleme me frymëmarrje qoftë edhe pas një ushtrimi të vogël
3. Dridhje të zemrës
4. Kokëdhimbje
4. Çrregullim i apetitit.

Të ngjashme