Haziri: Forumi i Gruas së Gjilanit është promotor i masivizimit të LDK-së

Prishtinë | 29 Qer 2019 | 18:19 | Nga Ekonomia Online

Në Konventën e organizuar të shtunën nga Forumi i Gruas i Lidhjes Demokratike të Kosovës në Gjilan, nënkryetari i LDK-së në nivel qendror, njëherësh kryetar i Degës, Lutfi Haziri, ka thënë se ky mekanizëm në vitet e fundit është bërë promotor i proceseve dhe masivizimit të partisë.

“Këto katër vite kanë dëshmuar se Forumi i Gruas është promotor i proceseve dhe masovizimit të LDK-së, përfaqësuese politike në institucione, vendimmarrëse, përfaqësuese të denja dhe me këtë rast i falënderoj dy herë, karshi burrave dhe të rinjve. Nënat e bashkëshortet tona janë bartëset kryesore të familjes. Lidhja jonë është bazuar në familje, pra tek roli i grave, i femrës si shtyllë në familje për stabilitet”, ka thënë Haziri.

Se sa e respekton gruan LDK, i pari i Degës dhe i Komunës, pohoi se tregon fakti që është marrë vendimi për vendosjen e Monumentit të Heroinës në Gjilan, që e mban emrin e dëshmores, Hanëmshahe Abdullahu (Nushi).

Haziri ka thënë, po ashtu, se tashmë janë përfunduar zgjedhjet brenda partisë nëpër nëndegë, që kanë kulmuar me Konventën e Rinisë dhe atë të Gruas, derisa kanë mbetur vetëm edhe tri nëndegë për ta përfunduar procesin.

Ai ka njoftuar se këtë proces zgjedhor e karakterizon fakti që afro 50 për qind të të zgjedhurve në nëndegë janë emra e personalitete të reja në strukturë, me pjesëmarrje të mbi 6 mijë njerëzve, përderisa janë zgjedhur 980 aktivistë e veprimtarë.

Ndërsa, kryetarja e Forumit të Gruas së LDK-së në Gjilan, Valentina Bunjaku Rexhepi, tha se ndihet krenare dhe e privilegjuar që ky mekanizëm është dëshmi e Lidhjes së madhe të LDK-së dhe fitoreve të njëpasnjëshme në Gjilan.

“Me punën dhe angazhimin e jashtëzakonshëm, u bë e mundur që gratë në Komunën e Gjilanit ta kenë vendin e merituar në vendimmarrje ”, ka thënë Bunjaku Rexhepi.

Këtë Konventë e kanë përshëndetur edhe kryetarja e Forumit të Gruas së LDK-së në nivel qendrorë, Lirije Kajtazi, ish-ministri Fatmir Rexhepi dhe deputeti Imet Rrahmani.

Përndryshe, kreu i LDK-së në Gjilan ka thënë se zgjedhjet janë përcjellë me solemnitet dhe unitet për të dëshmuar bastionin e Rugovizmit, duke shtuar se në korrik pritet të mbahet Kuvendi i madh i Degës i cili ka 103 delegatë, ku pritet zgjedhja e kryetarit, kryesisë dhe e 29 delegatëve për Kuvendin Qendror.

Të ngjashme